Soğuk Zincir

Global Taşımacılık bozulabilir ürünlerin taşınma koşulları hakkında bilgi ve tecrübe sahibidir. Tedarik zincirinde entegre bir şekilde çalışmak ve ürünleri sürekli kontrol etmek, soğuk zincirin en önemli anahtarıdır. Taşınan bozulabilir ürünün çeşidine göre güvenlik, ısı, nem, paketleme ve etiketleme koşulları değişiklik gösterir; bu yüzden titiz bir şekilde çalışmak gerekir. Lojistik şirketleri de bu konuda teknolojiden faydalanır. Veri bilimi de bu alanda firmalara yardımcı olur. Bu bilgiler sayesinde firmalar kullanılacak araç, zamanlama, ulaştırma ve ekipman seçimi konusunda daha doğru karar verebilir. Olası riskleri azaltmak için soğuk zincir teknolojileri kullanılır ve bozulabilir ürünler için güvenli bir ortam oluşturulur. Sonucunda ürünler ilk günkü tazeliklerini koruyacak şekilde uygun ve sağlıklı şekilde teslimat noktalarına ulaştırılır.

Soğuk zincir içinde bozulabilir kargo adı verilen ürünler taşınır. Örneğin; dondurulmuş ürünler, gıda ürünleri, bitkiler, çiçekler, taze meyve ve sebze ürünleri, dondurulmuş ya da taze et ve et ürünleri, yumurta, balık, canlı hayvan, aşı ve ilaç çeşitleri yer almaktadır. Soğuk zincir içerisinde taşınacak ürünler için belirlenen standartlara bağlı kalınması gerekmektedir. Aksi takdirde ürünlerde bozulma meydana gelerek ürünlerin işlevselliğinin kaybedilmesi söz konusu olabilir. Taşıma derecesine göre şu şekilde sınıflandırma yapılabilir:

Donuk (-18 ile -25 derece arası)
Soğuk (+2 ile +8 derece arası)
Serin (+ 8 ile +15 derece arası)
Genel (+15 ile +25 derece arası)

ArabicDutchEnglishFrenchGermanRussianTurkish